Az ÉDV Zrt. télen is fokozottan védi környezetét és "Segítő vásárlásban" vesz részt 2011-01-26

Az Északdunántúli Vízmű Zrt, mint a térség meghatározó víziközmű szolgáltatója, kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre, a vízkincs megóvását pedig stratégiailag kiemelt feladatának tekinti. Ezért is döntött úgy a Társaság vezetése, hogy 2010-2011 téli időszakában környezettudatos módon bevezeti a só nélküli síkosság-mentesítést.Mint az köztudott, a konyhasó és a helyettesítésére gyakran használt klorid tartalmú szerek előnye, hogy olcsó és hatásos, valamint igen magas a fajlagos jégolvasztó képessége. Hátránya, hogy a burkolatra, a növényzetre rendkívül káros. A talajban nagyon lassan bomlik le, így sokáig károsítja a környezetet.  Ezen adatok ismeretének köszönhetően döntött úgy az ÉDV Zrt. vezetése, hogy 2010-2011 téli időszakában síkosságmentesítésre zeolitos útkálit használ, amely – igaz, hogy drágább megoldás, mint a sózás –, nem szennyezi a talajt. A Társaság ezzel a tevékenységével is hozzájárul a vízkincs és környezet védelméhez, megóvásához.

Az ÉDV Zrt. részt vesz a Nemzeti Együttműködés Programja szerint meghirdetett „Segítő vásárlás” elnevezésű programban is. Ennek legfőbb célja, hogy fogyatékkal élőket alkalmazó nonprofit állami tulajdonú cégektől vásárol termékeket, ezzel is segítve a programban részt vevő szervezetek munkáját. Ez nem jelent minőségbeli csökkenést, csak egy kicsit több odafigyelést a termékek kiválasztásakor. Az ÉDV Zrt. vezetésének tervei szerint a 2011-es esztendő első hónapjaiban a higiéniai papíranyagok, valamint a seprűbeszerzés jelentős részét ilyen cégektől kívánja megrendelni.

A Társaság vezetése fontosnak tartja, hogy a minőségi víziközmű szolgáltatás és szennyvízelvezetés mellett figyeljen fogyasztói környezettudatos gondolkodására, valamint arra, hogy a környezet védelmét minden ember erkölcsi kötelességének érezze.

^ Vissza az oldal tetejére ^

Vissza az előző oldalra