Próbaüzem az esztergomi szennyvíztisztító telepen 2011-02-17

2011. február 15-én délután az Északdunántúli Vízmű Zrt. Esztergomi szennyvíztisztító telepén próbaüzemi bejáráson vehettek részt a meghívottak.
Dr. Jelen Tamás vezérigazgató köszöntője után Bencsik János klíma- és energiaügyi államtitkár mondott beszédet. Ezt követően a résztvevők megtekinthették a KEOP forrásból felújított szennyvíztisztító telep.Az Északdunántúli Vízmű Zrt., mint a térség meghatározó szolgáltatója, fejlesztési célkitűzéseinek megvalósítása során kiemelt figyelmet fordít a szigorodó hazai és uniós környezetvédelmi előírások betartására. Mindemellett szem előtt tartja a fogyasztók és az önkormányzatok igényeinek és elvárásainak megfelelő minőségi szolgáltatás megvalósítását. A jövőben is arra törekszik a Társaság, hogy a pályázati úton megszerezhető uniós pénzforrások felhasználásával hozzájáruljon a térség, valamint a települések infrastruktúrájának fejlődéséhez, a vízi-közművek és szennyvíztisztítási technológiák folyamatos fejlesztéséhez, a környezet megóvásához.

A Környezet és Energia Operatív Program keretében az Északdunántúli Vízmű Zrt. 2009. december 23-án szerződést kötött az Esztergom 2009 Konzorciummal (Nemzetközi Vegyépszer Zrt., EuroAszfalt Kft., OMS Romania Srl.), az esztergomi szennyvíztisztító telep fejlesztésére vonatkozóan.
A kiviteli tervezés 2010 januárjában megkezdődött, a munkaterület átadására pedig 2010. március 16-án került sor. Ekkor meg is kezdődtek az új vasbeton műtárgyak talajmunkái, de a tavaszi, rendkívül csapadékos időjárás jelentősen hátráltatta a munkák tervszerű haladását és a műtárgyak elkészítését. A nyár beköszöntével azonban felgyorsultak az események, amelynek köszönhetően szeptemberre az összes vasbeton műtárgy és az udvartéri vezetékek nagy része el is készült. Az ősz folyamán a gépészeti, technológiai szerelésekre és a villamos berendezések telepítésére került sor.
A munkák befejezését követően 2011. január 17-én elkezdődött a próbaüzem a szennyvíztisztító telepen, ami előreláthatóan 6 hónapig tart.

Az esztergomi fejlesztéssel párhuzamosan az ÉDV Zrt. a tatabányai és a tatai szennyvíztisztító telep fejlesztésén is dolgozik, hozzájárulva ezzel a térség fejlődéséhez, valamint a környezet védelméhez és a vízkincs megóvásához is.

Fontos, hogy a projekt megvalósulásának előnyeit élvezők tudják, hogy az elvégzett munka, beruházás és fejlesztés közös érdekünk. Figyelnünk kell Fogyasztóink környezeti érzékenységére, nevelésére és környezettudatos gondolkodására, hiszen a projekt nemcsak a jelent, hanem a jövőt is szolgálja.

„Tegyünk többet környezetünkért!”

Bencsik János klíma- és energiaügyi államtitkár, Kreitner Krisztina PR vezető, Dr. Jelen Tamás vezérigazgató és Simon Ferenc általános vezérigazgató-helyettes a megnyitóünnepségen

Dr. Jelen Tamás Társaságunk vezérigazgatója és Ballabás László az OMS Romania Srl. külső szakértő munkatársa kíséri körbe a szennyvíztisztító telepen a vendégeket

^ Vissza az oldal tetejére ^

Vissza az előző oldalra