Vigyázat fagyveszély! 2010-09-30

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. felhívja tisztelt fogyasztói figyelmét arra, hogy a hideg, fagyos, télies idő fokozott fagyveszélyt jelent a családi és hétvégi házaknál, valamint a kiskerteknél található vízvezetékekre, szerelvényekre. A későbbi problémák elkerülése érdekében célszerű megelőző intézkedéseket tenni a fagy elhárítása érdekében.Nulla fok alatt védeni kell a vízcsöveket a faggyal szemben, éppen ezért a vízvezetékek, kerti csapok, locsolóhálózatok víztelenítését időben el kell végezni.
Fontos az is, hogy a vízmérőakna ne maradjon nyitva, s hogy a benne lévő csővezetékek és a vízmérő megfelelő anyaggal le legyenek fedve. Ennek legegyszerűbb módja, ha valamilyen szigetelő paplannal letakarják az aknát, a mérőeszközt és a vezetékeket.
Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy leggyakoribb elfagyás a kiskerteknél és a hétvégi házaknál tapasztalható, ezért a pinceablakokat és az ajtókat célszerű becsukni, mert így elkerülhető az ott található szerelvények károsodása.
Érdemes tehát odafigyelni, hiszen mindenki jól tudja, hogy a vezetékek, csapok, vízmérők elfagyása, megrongálódása később komoly anyagi következményekkel járhat.

Kérjük, hogy időben tegyék meg a szükséges intézkedéseket!

^ Vissza az oldal tetejére ^

Vissza az előző oldalra