» SAJTÓKÖZLEMÉNY 2014-01-21

 Végéhez értek a KEOP fejlesztésekhez kapcsolódó szennyvíztelepi és csatornahálózat-építési munkálatok
2014. január 21.
 
 

Az Északdunántúli Vízmű Zrt., mint a térség legnagyobb víziközmű-szolgáltatója, jelentős környezetvédelmi tevékenységet végez. Működési területén négy nagyobb városban – melyből háromban valósulhattak meg a KEOP fejlesztések - üzemeltet állami tulajdonú szennyvíztisztítót, a csatornázottság aránya meghaladja a 86 %-ot. Ahhoz azonban, hogy a meglévő szennyvízrendszerek jól működjenek és a jövő generációi számára is fennmaradjanak, szakszerű, mindenre kiterjedő gondos üzemeltetés és állandó rekonstrukció, fejlesztés szükséges. Ennek érdekében az elmúlt években sikeresen pályázott a társaság más uniós forrásokra is.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013-09-11

pic6.jpg
Napi 6 000 m3 tisztított szennyvíz, évi 17,5 tonnával kevesebb foszfor
1,3 milliárd forintból
2013. szeptember 11.
 

A 2013. szeptember 11-én megrendezésre kerülő zárórendezvényen Michl József polgármester, valamint Dr. Jelen Tamás vezérigazgató bemutatták a meghívott vendégeknek az Északdunántúli Vízmű Zrt. megújult szennyvíztisztító telepének fejlesztési fázisait.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Környezetkímélő nagyberuházás az Északdunántúli Vízműnél 2012-05-14

pic6.jpg

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. tatai szennyvíztisztító telepének fejlesztésére Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében nyert támogatást. A Támogatási Szerződést 2011 februárjában írták alá, a szennyvíztisztító telep kivitelezési munkálatai pedig novemberben kezdődtek meg. A fejlesztés teljes költsége 1.307.049 ezer Ft, amelyből az Európai Unió és a Magyar Állam 1.110.991.650 Ft támogatást nyújt.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Környezetkímélő intézkedések és milliárdos fejlesztések az Északdunántúli Vízműnél 2012-02-06

Kevesebb káros anyag jut az Által-érbe Tatabányán és Tatán

A tatabányai Által-érbe évente mintegy 25,5 tonnával kevesebb nitrát kerül majd az Északdunántúli Vízmű Zrt. szennyvíztisztító telepeinek fejlesztését követően. A vízmű célja az uniós forrásból megvalósuló fejlesztéssel, hogy az Által-érbe valamint a tatai Öreg-tóba - összhangban az Unió elvárásaival – csökkenjen a növényi tápanyagok élővízbe kerülése.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Megújulhat a tatai szennyvíztisztító telep 2011-01-20

Hazánk uniós csatlakozása után lehetőség nyílt arra, hogy a 2013-ig terjedő költségvetési időszakban különböző pályázati konstrukciók keretében, jelentős uniós forrásokhoz jussanak a vízmű-társaságok a vízi-közművek fejlesztése céljából. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az elmúlt években több pályázatot is kiírt, mely tartalmazta a fő fejlesztési célirányokat, az operatív programokat. Meghatározták a támogatható tevékenységi köröket, a projektfajtákat és a pályázók körét. A különböző célok meghatározásánál kiemelt szerepet kapott a környezetvédelem és az energiahatékonyság fejlesztése.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben